Gewoon Gaaf

Gewoon Gaaf

Wie gewoon zijn best doet, op de juiste manier zijn tanden poetst en er een gezond voedingspatroon op na houdt, houdt zijn gebit gewoon gaaf.

Ivoren kruis heeft het programma Gewoon Gaaf ontwikkeld voor de Nederlandse tandarts en ondersteunt dit programma met informatie en trainingen om het belang van preventieve voorlichting bij het terugdringen van cariës bij de jeugd duidelijk te maken.

Wij werken sinds 2014 in onze praktijk met Gewoon Gaaf.
Door middel van Gewoon gaaf willen wij, nog meer dan voorheen, de nadruk leggen op het belang van het ontwikkelen van een goede mondhygiëne bij kinderen.
Middels een stappenplan begeleiden wij kinderen vanaf 2 jaar van het melk gebit naar een, zo cariës vrij mogelijk, blijvend gebit.

Bij het werken volgens dit model wordt de mondgezondheid van kinderen in kaart gebracht en een stappenplan doorlopen. Afhankelijk van de uitkomst wordt een terugkom datum afgesproken, die bij het goed schoonhouden van het gebit steeds langer kan zijn tot maximaal 6 maanden.


Wat betekent invoering van dit stappenplan voor u en uw kind:

  • Controle vindt (zoals gebruikelijk) plaats bij de tandarts.
    Hij controleert hierbij de aanwezigheid van gaatjes/cariës bij uw kind.
  • Bij dit bezoek wordt tevens gekeken naar de hoeveelheid aanwezige plaque.
  • Indien plaque in verhoogde mate aanwezig is wordt een nieuwe afspraak gepland bij de hiervoor speciaal opgeleide assistente.
  • Deze afspraak duurt 45 minuten waarin een stappenplan wordt doorlopen.
  • Het stappenplan bestaat uit: kleuren van de tanden om plaque resten aan te tonen, eventueel foto’s nemen  en/of fluoride geven (afhankelijk van de leeftijd van uw kind), poetsinstructie, voedings- en poetsadviezen.
  • Uw kind gaat naar huis met een aardige attentie waarmee hij/zij zich een goede poetsgewoonte eigen kan maken.
  • Afhankelijk van het aantal punten dat in het stappenplan werd gescoord wordt met u en uw kind een nacontrole afspraak gepland.

Vragen

U kunt voor vragen over onze werkwijze altijd contact met ons opnemen, dan staan wij u graag telefonisch of in een persoonlijk gesprek te woord.

De openingstijden van onze praktijk zijn van maandag van 07.30-17.30 uur,  dinsdag, woensdag en donderdag van 08.00 tot 17.30 uur en vrijdag van 07.30 tot 17.00 uur. Telefonisch zijn wij bereikbaar op maandag tot en met  donderdag van 08.30 tot 11.30 uur en van 13.30-17.00 uur en op vrijdag van 0830-11.30 uur op telefoonnummer 0495-626126.

Voor meer informatie treft u elders op deze site de folders van Ivoren kruis aan. Hier vindt u informatie over vele uiteenlopende onderwerpen aangaande het kindergebit maar ook over overige zaken aangaande een GAAF GEBIT

Ga naar de website van Gewoon Gaaf